Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Ik wil geen reclame meer in mijn brievenbus ontvangen

Veel organisaties sturen u folders en brieven met reclame. Wilt u deze reclame niet meer ontvangen? Zo regelt u het.

Hoe stop ik reclame met mijn adres erop?

Ontvangt u reclame met uw adres erop? Bijvoorbeeld een brief gericht 'aan de bewoners van' in combinatie met uw adres? Meld u aan bij Postfilter. De aanmelding bij Postfilter is gratis. Postfilter stopt brieven van bijvoorbeeld loterijen of energieleveranciers. 6 weken na uw aanmelding ontvangt u deze brieven niet meer.

Let op!

Bent u klant of klant geweest van een bedrijf? Dan mag dit bedrijf u nog steeds reclame sturen. Ook als u bij Postfilter bent ingeschreven.

Hoe stop ik reclame van bedrijven waarvan ik klant ben of ben geweest?

Vraag het bedrijf om u geen reclame meer te sturen. Na 3 maanden mag het bedrijf u geen reclame meer sturen. Dit heet het recht van verzet. Gebruik onze voorbeeldbrief:

Hoe stop ik reclamefolders?

Plak een NEE-NEE-sticker of NEE-JA-sticker op uw brievenbus. U kunt zo'n sticker bij uw gemeente ophalen of aanvragen. In sommige gemeenten hebt u geen sticker meer nodig. Daar krijgt u alleen met een JA-sticker nog reclamefolders.

Hoe krijg ik juist wel reclamefolders?

Neem contact op met het bedrijf dat reclamefolders bezorgt. En vraag of zij op uw adres kunnen bezorgen. Maar bedrijven zijn niet verplicht om reclamefolders te bezorgen. Plak ook een JA-sticker voor ongeadresseerd reclamedrukwerk op uw brievenbus.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.

Zie ook