Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Ik wil geen reclame meer in mijn brievenbus ontvangen

U kunt reclame van bedrijven stopzetten. Voor reclame waar uw adres op staat meldt u zich af via Postfilter. Of rechtstreeks bij het bedrijf die het stuurt, als u daar klant bent of was. Reclame zonder uw adres stopt u door een sticker op uw brievenbus.


Op deze pagina:


Reclame met uw adres erop stoppen

Meld u aan bij Postfilter als u reclame met uw adres erop wilt stopzetten. Bijvoorbeeld brieven 'aan de bewoners van' in combinatie met uw adres. De aanmelding bij Postfilter is gratis. Zo stopt u brieven van bijvoorbeeld loterijen of energieleveranciers. Bedrijven moeten checken of uw adres in het register van Postfilter staat.

Let op: een bedrijf waar u klant bent of was, mag u nog steeds reclame sturen. Ook als u bij Postfilter bent ingeschreven.

Reclame stoppen van bedrijven waar u klant bent of was

Vraag het bedrijf om u geen reclame meer te sturen. Dit heet het recht van bezwaar. Het bedrijf mag u dan geen reclame meer sturen. Gebruik onze voorbeeldbrief:

Reclamefolders zonder uw adres stoppen

Plak een NEE-NEE-sticker of NEE-JA-sticker op uw brievenbus. Bedrijven mogen dan geen reclame zonder uw adres erop bezorgen. U kunt zo'n sticker bij uw gemeente ophalen of aanvragen. In sommige gemeenten hebt u geen sticker meer nodig. Daar krijgt u alleen met een JA-sticker nog reclamefolders.

Krijgt u met een NEE-NEE-sticker toch nog reclame? Dien een klacht in bij het bedrijf dat de reclame bezorgt. Doet het bedrijf niets? Dien een klacht in bij de Stichting Reclame Code.

Reclamefolders krijgen

Wilt u juist wel reclamefolders krijgen? Neem contact op met het bedrijf dat reclamefolders bezorgt. En vraag of zij op uw adres kunnen bezorgen. Maar bedrijven zijn niet verplicht om reclamefolders te bezorgen. Plak ook een JA-sticker voor ongeadresseerd reclamedrukwerk op uw brievenbus.

Zie ook