Over ons

ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM (de Autoriteit Consument & Markt). Bij ons krijgt u gratis informatie en advies over uw rechten. Zodat u zelf in actie kunt komen om een probleem met een bedrijf op te lossen. Op deze site geven wij u ook tips om een goede keuze te maken. Bijvoorbeeld over het vergelijken van energiebedrijven.

Kunt u een vraag aan ConsuWijzer stellen?

Vindt u het antwoord op uw vraag niet op deze website? Stel ons dan een vraag. Wij geven u dan praktisch advies. ConsuWijzer lost het probleem niet voor u op. Onze informatie helpt u om dat zelf te doen.

Wilt u een signaal afgeven over een bedrijf? 

Wij ontvangen graag uw meldingen wanneer u denkt dat bedrijven zich niet aan de regels houden. Uw vraag of melding komt rechtstreeks terecht bij de ACM. Dit zijn belangrijke signalen voor het werk van de ACM. Mede op basis van uw signalen bepaalt de ACM tegen welke bedrijven zij optreedt.

Wat doet de Autoriteit Consument & Markt?

De ACM komt op voor de belangen van consumenten. En beschermt bedrijven die zich netjes aan de regels houden. Dit doet zij onder andere door in actie te komen tegen bedrijven die zich niet aan de wet houden. Bijvoorbeeld door het opleggen van een boete. Hieronder vindt u meer informatie over ConsuWijzer en de ACM.

Kom in actie!

ConsuWijzer is er om u als consument te adviseren zodat u zelf in actie kunt komen. Bijvoorbeeld door bedrijven te wijzen op de regels. Of door eerst een goede vergelijking te maken voordat u een product of dienst kiest. U kunt onze informatie dus gebruiken om op te komen voor uw eigen belangen als consument. Zo zorgen we er samen voor dat bedrijven eerlijk concurreren. 

Forward

Vraag of klacht? Bel ons!

088 - 0 70 70 70

Ma-vr 08.30u-17.30u

Tarief 088-nummer