Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Wonderbox informeert duidelijker over cadeaukaarten na actie ACM

| Nieuwsbericht

Wonderbox geeft consumenten voortaan duidelijkere informatie over de bedrijven waar je hun cadeaukaarten kunt uitgeven. ACM ConsuWijzer kreeg meldingen van consumenten die hun cadeaukaart niet konden inleveren bij de bedrijven die op de website van Wonderbox stonden. De ACM heeft Wonderbox hierop aangesproken. Zij gaan deze informatie nu sneller bijwerken op de website en zorgen voor een betere klantenservice.

Wat ging er mis?

Wonderbox geeft verschillende cadeaukaarten uit, zoals GiftforYou. De ACM ontving klachten over het inwisselen van de cadeaukaarten en over de klantenservice. Wonderbox heeft de snelheid van de klantenservice verbeterd. Op de website stond ook een tevredenheidsscore. Maar er stond niet bij waar die score op gebaseerd was. Het bedrijf heeft de score verwijderd.

Koopt u een cadeaukaart voor een gezellig etentje of een weekendje weg? Dan moet u de kaart kunnen inleveren bij de bedrijven die op de website staan. De aanbieder van de cadeaukaart moet de informatie hierover blijven bijwerken. Als je de cadeaukaart ergens niet meer kunt inleveren, dan moet de aanbieder die winkel binnen een dag van de website verwijderen.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.