Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Welkom Energie in geldproblemen, ACM trekt vergunning in

| Nieuwsbericht

We kunnen u op dit moment niet meer informatie geven dan in dit bericht staat. Hebt u vragen over uw contract? Neem dan contact op met Welkom Energie. Zie ook onze pagina met veelgestelde vragen.

Energieleverancier Welkom Energie kan door geldproblemen niet meer garanderen energie te blijven leveren. Welkom Energie heeft daarom aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gevraagd om haar vergunning in te trekken.

Welkom Energie vraagt de ACM om de vergunning in te trekken

De ACM geeft vergunningen uit voor energieleveranciers. Eén van de afspraken is dat een leverancier genoeg geld moet hebben om energie in te kunnen kopen. Welkom Energie geeft aan geldproblemen te hebben en heeft daarom aan de ACM gevraagd om de vergunning in te trekken. Consumenten komen niet zonder energie te zitten.

Wat gebeurt er met mijn contract?

Bent u klant van Welkom Energie? Dan hoeft u zelf niets te doen. Doordat de vergunning van Welkom Energie wordt ingetrokken door de ACM, stopt uw contract. U krijgt een nieuw contract van Eneco per 1 november. In de tussentijd krijgt u gewoon elektriciteit en gas. Het nieuwe contract van Eneco is gebaseerd op de energieprijzen van nu. U gaat daardoor waarschijnlijk meer betalen per maand.

Wat gebeurt er met de voorschotten die ik heb betaald?

Welkom Energie incasseert geen betalingen meer voor de maand november. Welkom Energie heeft aangegeven een eindafrekening te versturen aan alle klanten. Zo weet u of u nog geld tegoed heeft van Welkom Energie. Of dat u nog geld moet bijbetalen. Door de geldproblemen van Welkom Energie is het nog niet duidelijk of u dit geld ook terugkrijgt.

Hebt u hier vragen over? Neem dan contact op met Welkom Energie.

Wat moet ik doen als ik wil overstappen?

U kunt bij Eneco blijven of kiezen om over te stappen naar een andere leverancier. U hoeft dan geen opzegvergoeding te betalen. U hebt wel een opzegtermijn van 30 dagen. Stapt u over naar een andere leverancier? Dan krijgt u energie van Eneco totdat de overstap geregeld is. Dat is dus minimaal 30 dagen.