Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Welkom Energie failliet, Eneco neemt klanten over

| Nieuwsbericht

Energieleverancier Welkom Energie is failliet. Welkom Energie gaf eerder bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aan dat ze geldproblemen had en vroeg de ACM om haar vergunning in te trekken. Welkom Energie heeft met Eneco afgesproken dat Eneco de klanten per 1 november overneemt.

Ik ben klant bij Welkom Energie. Wat moet ik doen?

U hoeft zelf nu niets te doen. Welkom Energie heeft met Eneco afgesproken dat Eneco de klanten overneemt. Uw contract bij Eneco gaat per 1 november in. In de tussentijd krijgt u gewoon elektriciteit en gas.

U kunt bij Eneco blijven of kiezen om over te stappen naar een andere leverancier. Stapt u over naar een andere leverancier? Dan hoeft u geen opzegvergoeding te betalen. U hebt wel een opzegtermijn van maximaal 30 dagen. U krijgt energie van Eneco totdat de overstap geregeld is.

Ik krijg nog geld van Welkom Energie. Krijg ik dat nog terug?

Welkom Energie incasseert geen betalingen meer voor de maand november. Welkom Energie heeft aangegeven een eindafrekening te versturen aan alle klanten. Zo weet u of u nog geld tegoed heeft. Of dat u nog geld moet bijbetalen.

Hebt u een waarborgsom betaald? Verwacht u een welkomstpremie? Of blijkt uit de eindafrekening dat u al meer hebt betaald dan u hebt verbruikt? Door de geldproblemen van Welkom Energie is het nog niet duidelijk of u dit geld ook terugkrijgt. De curator van Welkom Energie kijkt of alle schulden betaald kunnen worden. Dus ook de schulden aan klanten.

Hebt u daar vragen over? Ga dan voor meer informatie naar de website van de curator van Welkom Energie.

Hebt u geld tegoed en krijgt u het niet terug? Zoek hiervoor juridische hulp. Bijvoorbeeld via uw rechtsbijstandsverzekering of het Juridisch Loket.

Meer weten?

Bekijk al antwoorden op veelgestelde vragen van consumenten over Welkom Energie.