Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Uw coronavoucher nog niet terugbetaald? Meld het bij ons

| Nieuwsbericht

De afgelopen maanden heeft de ACM gecontroleerd of bedrijven de coronavouchers voor pakketreizen hebben terugbetaald aan consumenten. Hebt u een verlopen voucher maar nog geen geld terug? Dien een claim in bij het garantiefonds en meld het bij ons. Boekt u nu een reis? Dan mag u geen voucher meer krijgen als de reis geannuleerd moet worden.

Toezicht op terugbetaling

Vorig jaar kregen veel mensen een reisvoucher toen de reisaanbieders hun pakketreizen door corona moesten annuleren. De afgelopen maanden hebben we grote en kleine reisaanbieders gecontroleerd op de terugbetalingen van de vouchers voor pakketreizen. Bedrijven die dit niet goed deden, hebben we daarop aangesproken. Zij hebben hun werkwijzen aangepast.

Meld het bij ons!

We blijven de komende tijd kijken of bedrijven de vouchers op tijd, volledig en uit zichzelf terugbetalen. Hebt u na 1 jaar nadat u de voucher kreeg nog geen geld terug?

  • Neem zo snel mogelijk contact op met de reisaanbieder.
  • Dien binnen 2 maanden een claim in bij uw garantiefonds. Dan blijft uw voucher gedekt door het fonds. En krijgt u uw geld terug als het bedrijf failliet gaat.
  • Meld het bij ons. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.

Vakantie boeken in 2021

Boekt u in 2021 een pakketreis? Dan mag u geen coronavoucher meer krijgen als de reisaanbieder moet annuleren. U moet uw geld binnen 14 dagen terugkrijgen. Als u zelf annuleert, gelden de annuleringsvoorwaarden.

Uw reisrechten bij een pakketreis tijdens de coronacrisis | ACM ConsuWijzer 7 tips om veilig uw vakantie te boeken tijdens de coronacrisis | ACM ConsuWijzer