Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Stay Healthy Products stopt met het aanbieden van 'gratis' producten

| Nieuwsbericht

Het bedrijf Stay Healthy Products bood via online advertenties 'gratis' voedings- en verzorgingsproducten aan. ACM ConsuWijzer ontving hierover klachten van consumenten. De producten waren helemaal niet gratis. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het bedrijf hierop aangesproken. Stay Healthy Products biedt nu geen 'gratis' producten meer aan.

'Gratis' producten van Stay Healthy Products waren niet gratis

Consumenten konden via Stay Healthy Products 'gratis', 'proef' of 'probeer' producten aanvragen. Zij moesten toch betalen als zij de ongebruikte producten niet binnen 14 dagen terugstuurden. Daarom zijn deze consumenten door Stay Healthy Products misleid.

Stay Healthy Products stopt met misleidende online advertenties

Stay Healthy Products is nu gestopt met het aanbieden van 'gratis' producten via online advertenties. De consumenten die hierdoor eerder zijn misleid, hoeven de producten niet terug te sturen of te betalen.

Misleidende verkoop

Bedrijven moeten consumenten duidelijk informeren over een bestelling. Het bedrijf mag niet zeggen dat iets gratis is en u achteraf toch laten betalen. U zit pas vast aan een koopcontract of abonnement als u hier toestemming voor hebt gegeven. Bedrijven mogen geen belangrijke informatie weglaten of verbergen.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.