Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Robin Energie failliet: klanten blijven stroom en gas krijgen

| Nieuwsbericht

Robin Energie is failliet verklaard door de rechter. Om ervoor te zorgen dat niemand zonder energie komt te zitten, start de ACM een regeling. Die begint met het intrekken van de vergunning van Robin Energie. Bent u klant van Robin Energie? Dan krijgt u gewoon elektriciteit en gas. U kunt niet meteen overstappen, maar krijgt vanzelf een nieuwe leverancier.

Waarom trekt de ACM de vergunning van Robin Energie in?

De ACM geeft vergunningen uit voor energieleveranciers. Robin Energie is failliet verklaard door de rechter. De ACM start daarom een regeling die ervoor zorgt dat alle klanten energie blijven krijgen. Die regeling begint met het intrekken van de vergunning van Robin Energie.

Wat moeten klanten van Robin Energie nu doen?

Bent u klant bij Robin Energie? Dan krijgt u gewoon elektriciteit en gas tot er een nieuwe leverancier voor u is. U kunt in deze periode zelf niet overstappen naar een andere leverancier. Dat zorgt ervoor dat de curator van Robin Energie tijd heeft om een oplossing te zoeken voor de klanten van Robin Energie.

Wat moet Robin Energie nu doen?

De curator van Robin Energie heeft tot 13 maart 2019 om te kijken of er een energieleverancier is die de klanten kan overnemen. Lukt dat niet? Dan verdeelt de ACM samen met de netbeheerders de klanten over alle andere energieleveranciers.

Wanneer kunnen klanten van Robin Energie overstappen?

Zodra u aan een andere energieleverancier bent overgedragen, krijgt u daar een bericht over van uw nieuwe energieleverancier. U kunt dan besluiten of u bij de nieuwe leverancier wilt blijven of alsnog wilt overstappen.

Meer weten?

Wilt u weten wat er gebeurt als een energieleverancier geldproblemen heeft of failliet gaat?

Bijvoorbeeld omdat u nog geld tegoed heeft van de energieleverancier? Lees hier meer: