Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Pas op! Betaal geen rekeningen van incassobureaus Incasso CC, Jacobs Bemiddeling en Herms Incasso

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor incassobureaus Incasso CC, Jacobs Bemiddeling en Herms Incasso. ConsuWijzer heeft veel meldingen gekregen over deze incassobureaus. De bedrijven dwingen consumenten om rekeningen te betalen die niet kloppen. Betaal deze rekeningen niet!

Betaal rekeningen van deze incassobureaus niet

Een bedrijf belde de consumenten met een aanbieding. Bijvoorbeeld voor een vakantie of een cadeaubon voor een reis. Vaak hebt u helemaal geen overeenkomst gesloten. Bijvoorbeeld omdat u alleen informatie wilde ontvangen, maar nog geen 'ja' hebt gezegd tegen het aanbod. Of omdat u nog niet schriftelijk akkoord bent gegaan met het abonnement. Ook komt het voor dat het bedrijf u helemaal nooit heeft gebeld. Daarna benadert een incassobureau u. Bij Herms incasso en Jacobs Bemiddeling is dit vaak pas maanden of jaren later. Het incassobureau zegt dat u nog een rekening moet betalen. Meestal hebt u helemaal geen rekening openstaan en hoeft u dus niets te betalen. Ook niet als het incassobureau dreigt met een deurwaarder, een rechtszaak of meer kosten.

Voor welke bedrijven werken de incassobureaus?

  • Incasso CC zet consumenten onder druk om rekeningen van Boekvoordelig.com of Booking L.T. te betalen.
  • Jacobs Bemiddeling doet dit voor rekeningen van Shop & Fly en All Great Dealz.
  • Herms Incasso doet dit voor Trip Abroad, All Great Dealz, Euroloterij, Ecodienst, Shoppendoejezo, Weekendjegenieten en Debestekorting.

Netwerk van agressieve incassobureaus

De ACM waarschuwde eerder ook al voor een netwerk van incassobureaus. Zij laten consumenten op dezelfde manier rekeningen betalen. De ACM ziet dat Herms Incasso en Jacobs Bemiddeling onderdeel zijn van dit netwerk van incassobureaus. In dit netwerk veranderen de bedrijven steeds van naam. Incasso CC hoort niet bij dit netwerk, maar werkt wel op dezelfde manier.

Wat kunt u doen als een van deze incassobureaus u belt?

  • Hebt u niets gekocht? Betaal de rekening niet, ook niet als het incassobureau dreigt met hoge kosten, deurwaarders of andere maatregelen.
  • Hang de telefoon op als het incassobureau u blijft lastig vallen. Negeer brieven of e-mails. Vaak stoppen ze vanzelf.
  • Twijfelt u of de rekening klopt en moet u geld overmaken naar een buitenlands rekeningnummer? Let dan extra goed op.
  • Doe aangifte bij de politie als het incassobureau u bedreigt.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.