Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Knaek past voorwaarden aan voor het opzeggen van abonnementen

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Knaek Promotions B.V. aangesproken. Knaek is een app waarmee studenten korting kunnen krijgen. Het bedrijf verlengde abonnementen na het eerste studiejaar automatisch met nog een studiejaar. Dat mag. Maar in de voorwaarden stond dat je niet tijdens het studiejaar mocht opzeggen. Dat klopt niet. Knaek heeft dat nu aangepast.

Abonnement opzeggen na automatisch verlengen

Is de vaste periode van uw abonnement voorbij? En verlengt een bedrijf uw abonnement daarna met een jaar? Of voor onbepaalde tijd? Dan kunt u het abonnement wel in de tussentijd opzeggen. U hebt dan maximaal een maand opzegtermijn.

Knaek past voorwaarden aan

Knaek werkt met abonnementen die lopen van het begin tot het einde van het studiejaar. De voorwaarden van Knaek klopten niet. Daarin stond niet duidelijk vermeld dat het abonnement tijdens de verlenging opgezegd kon worden met een opzegtermijn van een maand. Knaek heeft de voorwaarden nu aangepast.

Wat betekent dit als u een abonnement bij Knaek hebt?

Hebt u een abonnement bij Knaek? En wilt u het abonnement opzeggen nadat uw abonnement is verlengd? Dan kan dat ook tijdens het nieuwe studiejaar. Hebt u al vooruitbetaald voor het studiejaar? En wilt u nu opzeggen? Dan krijgt u een deel van het bedrag terug. Hoeveel dat is, ligt aan hoeveel maanden u er al gebruik van hebt gemaakt.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.