Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Energieleverancier Easy Energy vermeldt prijs voortaan duidelijker

| Nieuwsbericht

Easy Energy heeft na ingrijpen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de vermelding van de prijzen voor energie op haar website aangepast.

Wat deed Easy Energie verkeerd?

Easy Energy adverteerde op haar website een prijs van 5 euro voor vaste leveringskosten per aansluiting. Niet duidelijk was dat je deze leveringskosten voor zowel elektriciteit als gas moest betalen. Terwijl de meeste klanten beide afnemen.

Easy Energy vermeldt dit nu wel duidelijk op haar website.

Waarom moeten prijzen duidelijk zijn?

Als consument moet je eenvoudig het aanbod van verschillende bedrijven kunnen vergelijken. Zodat je een goede keuze kunt maken. Het is ook goed voor bedrijven. Bedrijven die prijzen eerlijk vermelden worden dan niet benadeeld door concurrenten die misleidende prijzen vermelden.

Meld misleidende prijzen bij ConsuWijzer

Kom jij een bedrijf tegen dat misleidende prijzen adverteert? Meld het bij ConsuWijzer. Jouw melding helpt de ACM optreden tegen bedrijven die de regels overtreden.