Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Energieflex failliet: situatie voor klanten voorlopig hetzelfde

| Nieuwsbericht

Na surseance (uitstel) van betaling vorige week, heeft de rechter vandaag energieleverancier Energieflex failliet verklaard. De curator gaat nu verder met het zoeken naar oplossingen. Bent u klant? Er verandert nog niets in uw situatie. U hebt gewoon energie.

Energieflex levert aan consumenten en kleinzakelijke afnemers. De ACM trok op 15 oktober al de vergunning in. Vanaf die datum tot en met woensdag 31 oktober hebben klanten te maken met een zogenaamde 'vensterperiode'. Tijdens deze overgangsperiode blijft Energieflex energie leveren, maar kunnen klanten niet zelf overstappen naar een andere leverancier.

Oplossing voor klanten van EnergieFlex

Tijdens de vensterperiode zocht de bewindvoerder van EnergieFlex naar goede oplossingen voor het bedrijf en de klanten. Bijvoorbeeld een doorstart, of een energieleverancier die alle klanten overneemt. Met het faillissement neemt de curator deze rol over. Lukt het hem niet een oplossing te vinden? Dan worden de klanten van Energieflex verdeeld over alle andere energieleveranciers.

Bent u klant van EnergieFlex?

Tijdens en na de vensterperiode hebt u gewoon elektriciteit en gas. Vanaf donderdag 1 november 2018 kunt u alsnog overstappen naar een leverancier van uw eigen keuze. Daarvoor geldt wel een opzegtermijn van 30 dagen.

U ontvangt een eindafrekening van EnergieFlex en als u overstapt ook van uw nieuwe/tijdelijke energieleverancier. Blijkt uit uw eindafrekening van EnergieFlex dat u geld tegoed hebt? Dan kunt u daarvoor een vordering indienen bij de curator.

Wat is een faillissement?

De rechtbank verklaart een ondernemer failliet als hij schulden heeft en deze niet meer kan betalen. Soms gebeurt dat als de ondernemer hierom vraagt, en soms als de schuldeisers van de ondernemer hierom vragen.

Door het faillissement mag de ondernemer zelf niet meer beslissen over het geld en de spullen die hij nog over heeft. De rechtbank benoemt iemand die daarover mag beslissen. Dat is de curator. De curator kan met de waarde van de spullen die er nog zijn, schulden betalen.