Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Eigenaar www.destapnaarhuren.nl haalt website offline na actie ACM

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onderzoek gedaan naar de website www.destapnaarhuren.nl. De ACM had signalen ontvangen dat de website mogelijk consumenten misleidt. Vanwege het onderzoek van de ACM heeft de eigenaar de website offline gehaald.

Op de website konden mensen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning zich aanmelden voor een cursus van 1500 euro om hun kans op een sociale huurwoning te vergroten. Gezien de schaarste aan sociale huurwoningen is de doelgroep groot en kwetsbaar voor dit aanbod. Voor deze groep is extra aandacht vanuit consumentenbescherming.

De ACM had signalen ontvangen dat de website verkeerde en misleidende informatie bevatte over de cursus en het effect daarvan. Zo stonden op de website verschillende positieve klantervaringen, terwijl de cursus nog niet was gegeven. Daarom startte de ACM een onderzoek. Toen de ACM contact zocht met de ondernemer besloot deze de website offline te halen. Nu de website niet meer bereikbaar is, sluit de ACM haar onderzoek. Wel blijft de ACM de ondernemer de komende tijd in de gaten houden.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.