Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Bralex Webshops past websites aan op verzoek van de ACM

| Nieuwsbericht

ConsuWijzer ontving meldingen over verschillende webshops van Bralex Webshops B.V . De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het bedrijf nu gedwongen om informatie op haar websites aan te passen. En om consumenten juist te informeren over hun rechten. De Belgische en Duitse toezichthouders hadden de ACM gevraagd om op te treden.

Bralex biedt via veel verschillende websites onder andere voedingssupplementen, zaklampen en huis-, tuin- en keukenartikelen aan. Voorbeelden van de websites zijn: forskolinnaturalis.nl, flashlightq250.com/de en garciniabogiashop.nl. Bralex deed verschillende dingen niet goed op haar websites. Zij gaf onjuiste informatie over het recht op bedenktijd en in de praktijk paste zij die regels niet goed toe.

Koop je een product online en heb je deze ontvangen? Dan begint de bedenktermijn van 14 dagen pas de dag daarna. Bralex was ook onduidelijk over de prijs en producten die zij aanboden. Je hebt het recht om te weten wat je koopt en wat het product precies kost voordat je een overeenkomst sluit. De contactgegevens stonden ook niet volledig op de websites. Dit is belangrijk als je de webwinkel wilt bereiken voor vragen of klachten. Let daarom goed op of de contactgegevens juist en volledig op de website staan vermeld voordat je iets koopt. Inmiddels heeft het bedrijf de websites aangepast en een aantal websites zijn offline gehaald.

Koop je iets online? Dan gelden er speciale regels