Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Boomfietsen.nl krijgt boete voor onduidelijke informatie

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) deelt een boete uit aan www?.boomfietsen?.nl, een website die fietsen verkocht. De webwinkel gaf te weinig informatie over het kopen, annuleren en terugsturen van bestelde fietsen.

Webwinkels moeten hun klanten volledig en juist informeren over hun rechten als zij online iets kopen. Er gelden strenge regels voor de informatie die bedrijven moeten geven over hun producten, de prijs en de manier waarop de aankoop tot stand komt. Dat moet, omdat consumenten alleen de informatie op de website kunnen gebruiken om te besluiten of ze iets willen kopen.

Over de website www.boomfietsen.nl ontving de ACM diverse klachten, vooral via ACM ConsuWijzer. De webwinkel informeerde zijn klanten niet duidelijk en begrijpelijk over hoe zij hun aankoop binnen de bedenktijd konden annuleren. Ook was de website niet duidelijk over de kosten voor het terugsturen van een bestelde fiets. Verder werd niet duidelijk vermeld dat je een betalingsverplichting aanging wanneer je op de knop 'bestelling plaatsen' drukte.