Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Autobanden kopen? Betaal niet meer dan de geadverteerde prijs!

| Nieuwsbericht

Koop jij wel eens autobanden? Let dan op. Het bedrijf mag je bij het afrekenen geen hoger bedrag berekenen dan de prijs die je zag staan in zijn advertentie, webshop of showroom.

Tot eind vorig jaar ging dat regelmatig mis. Veel autobandenverkopers adverteerden misleidende prijzen. Je dacht dan een goede deal gevonden te hebben, maar bij het afrekenen werd je verrast door bijkomende kosten. Zoals de verwijderingsbijdrage. Of de montagekosten, als je de banden niet mocht meenemen zonder montage.

Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft dit probleem aangepakt door autobandenverkopers vorig jaar dringend te vragen zich aan de wet te houden. Uit een controle van de ACM blijkt dat zij dit nu doen.

Wat zegt de wet?

Bedrijven zijn wettelijk verplicht om alle kosten die de consument sowieso moet betalen op te nemen in de prijs die zij vermelden in hun advertentie, webshop of winkel. Die mogen er niet pas bij het afrekenen bijkomen. Want als consument moet je aanbiedingen goed kunnen vergelijken. Ook voor bedrijven is dat beter. Bedrijven die de prijs wél eerlijk vermelden worden dan niet benadeeld door concurrenten die klanten lokken met misleidende prijzen.

Meld misleidende prijzen

Kom jij misleidende prijzen tegen? Meld het bij ConsuWijzer. Jouw melding helpt de ACM optreden tegen bedrijven die de regels overtreden.