Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Nieuwsbericht

Als reiziger ben je nu beter beschermd tegen faillissementen van reisaanbieders

| Nieuwsbericht

Heb je een reis geboekt? En gaat de reisaanbieder failliet? Vanaf 1 juli 2018 ben je beter beschermd. Bij pakketreizen was je altijd al beschermd tegen een faillissement van je reisaanbieder. Nu ben je ook beschermd als je zelf een reis samenstelt. De Autoriteit Consument & Markt houdt toezicht op deze nieuwe Europese regels.

Wat verandert er voor jou als reiziger?

Je bent vanaf 1 juli 2018 vaker beschermd als jouw reisaanbieder failliet gaat. Eerst was je alleen beschermd als je een pakketreis had geboekt. Nu ben je ook beschermd tegen faillissement als je zelf een reis samenstelt. Afhankelijk van de manier waarop je boekt kun je een pakketreis of gekoppeld reisarrangement boeken.

De reisaanbieder moet jou laten weten of je een pakketreis of een gekoppeld reisarrangement hebt geboekt. Ook moet de reisaanbieder laten weten hoe hij heeft geregeld dat je je geld terugkrijgt bij een faillissement. Ben je al op vakantie? En was het vervoer naar je vakantieadres onderdeel van de pakketreis? Dan moet de reisaanbieder ervoor zorgen dat je ook terug kunt komen.

De ACM houdt toezicht op deze regels. Houdt een bedrijf zich niet aan de regels? Meld je klacht bij ConsuWijzer.