Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Nieuwsbericht

ACM waarschuwt: betaal niet voor ongevraagde pakketjes van Kabel-gigant.com

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor het bedrijf Kabel-gigant.com. Dit bedrijf stuurt consumenten ongevraagd een pakketje met earpods of USB-kabels toe met een rekening erbij. Consumenten hebben niets besteld, maar het bedrijf zet hen onder druk om te betalen door herinneringen en waarschuwingen te sturen. Krijgt u ongevraagd iets toegestuurd? Betaal niet!

Meldingen bij ACM ConsuWijzer

We ontvingen meldingen van consumenten. Zij ontvingen earpods of kabels, terwijl ze helemaal niets besteld hadden. Kabel-gigant.com zet de consumenten daarna op een agressieve manier onder druk om voor de spullen te betalen.

Er is een Nederlandse website met een vergelijkbare naam (dekabelgigant.nl) die niets met deze handelspraktijk van doen heeft.

Niet besteld? Geef geen geld!

Stuurt een bedrijf u een product, terwijl u zeker weet dat u niets hebt besteld? En wil het bedrijf dat u daarvoor betaalt? Volgens de wet is dit verboden. U hoeft niet te betalen en u mag het product houden. U hoeft dus eigenlijk niets te doen.

Dreigt het bedrijf met een incassobureau? Laat u niet bang maken. Als u niets hebt besteld dan is er geen 'overeenkomst' gesloten. En zonder overeenkomst kan een bedrijf u ook niet dwingen om te betalen.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.