Nieuwsbericht

ACM waarschuwt: betaal niet voor ongevraagde pakketjes van Kabel-gigant.com

12-01-22nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor het bedrijf Kabel-gigant.com. Dit bedrijf stuurt consumenten ongevraagd een pakketje met earpods of USB-kabels toe met een rekening erbij. Consumenten hebben niets besteld, maar het bedrijf zet hen onder druk om te betalen door herinneringen en waarschuwingen te sturen. Krijgt u ongevraagd iets toegestuurd? Betaal niet!

Meldingen bij ACM ConsuWijzer

We ontvingen meldingen van consumenten. Zij ontvingen earpods of kabels, terwijl ze helemaal niets besteld hadden. Kabel-gigant.com zet de consumenten daarna op een agressieve manier onder druk om voor de spullen te betalen.

Er is een Nederlandse website met een vergelijkbare naam – dekabelgigant.nl – die niets met deze handelspraktijk van doen heeft.

Niet besteld? Geef geen geld!

Stuurt een bedrijf u een product, terwijl u zeker weet dat u niets hebt besteld? En wil het bedrijf dat u daarvoor betaalt? Volgens de wet is dit verboden. U hoeft niet te betalen en u mag het product houden. U hoeft dus eigenlijk niets te doen.

Dreigt het bedrijf met een incassobureau? Laat u niet bang maken. Als u niets hebt besteld dan is er geen ‘overeenkomst’ gesloten. En zonder overeenkomst kan een bedrijf u ook niet dwingen om te betalen.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.