Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

ACM legt een boete op aan reisaanbieder VoetbalOnTour

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft reisaanbieder VoetbalOnTour een boete van 20.000 euro opgelegd. VoetbalOntour verkoopt kaartjes voor sportevenementen met overnachting. Na een aantal waarschuwingen bleef het bedrijf pakketreizen zonder garantiemaatregelen verkopen.

Als reisaanbieders pakketreizen aanbieden, gelden daar regels voor. De aanbieders moeten ervoor zorgen dat consumenten garantie hebben als ze een reis bij hen kopen. Gaat het bedrijf failliet? Dan zorgt de garantie ervoor dat je geld terugkrijgt. Als je al op reis bent, zorgt de garantie ervoor dat je wel terug naar huis kunt.

De ACM geeft VoetbalOnTour een boete omdat zij de garantie niet geregeld hadden. Ook na een aantal waarschuwingen bleef het bedrijf de reizen zonder garantiemaatregelen aanbieden. VoetbalOnTour heeft de garantie sinds juni geregeld.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.