Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

ACM legt boete op aan drie keukenbedrijven voor misleiding van consumenten op beurzen

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt in totaal 1.000.000 euro aan boetes op aan Keukencentrum Mandemakers, Brugman Keukens en Keukenconcurrent. Deze bedrijven hebben consumenten misleid bij het kopen van een keuken op beurzen tussen 2015 en 2017.

Wat deden de keukenverkopers fout?

De bedrijven lieten consumenten op een beurs een formulier invullen en ondertekenen voor korting bij het kopen van een keuken. Dit gebeurde bijvoorbeeld op de 50+ beurs, de VT Wonen-beurs en de Huishoudbeurs. Het formulier leek op een koopovereenkomst. Daarom konden consumenten denken dat ze verplicht waren om een keuken te kopen bij deze bedrijven. Dit is misleiding omdat het formulier geen koopovereenkomst is, maar een aanbod dat niet bindend is.

Boetes

De ACM legt Brugman daarom een boete van 250.000 euro op. Omdat Keukencentrum Mandemakers en Keukenconcurrent daarnaast het onderzoek hebben belemmerd, zijn hun boetes met 50% verhoogd tot 375.000 euro.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.