Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

ACM dwingt webwinkel Kjekk mee te werken aan onderzoek

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt de eigenaar van de webwinkel Kjekk een last onder dwangsom op. Consumenten hadden klachten over levertijd, retourneren en de bereikbaarheid van de klantenservice. De webwinkel weigert mee te werken aan het onderzoek van de ACM. Met de last onder dwangsom dwingt de ACM de webwinkel nu om de informatie te leveren die nodig is voor het onderzoek. Doet de eigenaar dat niet? Dan moet hij een dwangsom betalen.

Wat is er aan de hand?

Kjekk verkoopt verschillende producten, zoals posters, kaarten en cadeauartikelen. Consumenten meldden bij de ACM dat zij hun bestellingen niet op tijd geleverd kregen. Ook kregen zij hun geld niet binnen 14 dagen terug als zij binnen de bedenktijd hun aankoop annuleerden. Ook is Kjekk slecht bereikbaar voor vragen en klachten.

Last onder dwangsom

De ACM heeft tijdens het onderzoek informatie gevraagd aan de webwinkel om te kunnen zien of de webwinkel zich aan de consumentenregels houdt. De eigenaar heeft deze informatie niet gegeven, ook niet nadat de ACM dit meerdere keren vroeg. Daarom dwingt de ACM de eigenaar van de webwinkel nu om de informatie alsnog te delen. De eigenaar van de webwinkel heeft tot 1 oktober 2022 de tijd gekregen om dit te doen. Doet hij dit niet? Dan moet hij een dwangsom betalen van 1.000 euro per week met een maximum van 5.000 euro.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.