Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

ACM dwingt We Love Musthaves om zich te houden aan de regels voor levertijd en retourneren

| Nieuwsbericht

Webshop We Love Musthaves houdt zich niet aan de regels voor levertijd en retourneren. Daarom legt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een last onder dwangsom op. Past de webshop de manier van werken niet aan? Dan moet het bedrijf een geldbedrag betalen.

Wat doet We Love Musthaves verkeerd?

Veel klanten van de webshop ontvangen hun bestelling niet op tijd. Soms krijgen ze hun bestelling helemaal niet. De klantenservice is ook niet goed bereikbaar. Sturen klanten hun bestelling terug? Dan krijgen ze hun geld vaak niet of veel te laat terug. Of ze krijgen een tegoedbon terug, terwijl ze zelf niet met een tegoedbon hebben betaald. Het bedrijf houdt zich daardoor niet aan de wet. De ACM heeft het bedrijf al eerder aangesproken. Maar het bedrijf heeft de manier van werken niet genoeg verbeterd.

Wat moet We Love Musthaves aanpassen?

De ACM legt een last onder dwangsom op. We Love Musthaves moet een aantal verbeteringen regelen:

  • De webshop mag geen misleidende informatie meer geven over de levertijden. De levertijd moet duidelijk op de website staan. En de webshop moet zich aan die levertijd houden.
  • De klantenservice moet bereikbaar zijn voor vragen en klachten. Op de website moet staan hoe je contact kunt opnemen.
  • De webshop moet zich houden aan de regels voor online aankopen. Bijvoorbeeld wanneer je bedenktijd hebt en hoe snel je je geld terugkrijgt als je iets terugstuurt. Stuurt een consument een product terug binnen de bedenktijd? Dan moet de webshop binnen 14 dagen het geld teruggeven. Stuurt een consument een hygiĆ«nisch product terug, zoals een bikini? En is dit binnen de bedenktijd en is de verzegeling nog heel? Dan moet de webshop dit product terugnemen.

Voert We Love Musthaves deze verbeteringen niet allemaal uit? Dan moet de webshop vanaf 1 november 2020 2.000 euro per week betalen. Het bedrag kan maximaal 20.000 euro worden.

Koopt u na 1 november 2020 iets bij We Love Musthaves? En houdt de webshop zich niet aan deze regels? Laat dit dan aan ons weten.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.