Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Abonnement online afgesloten? Dan moet u ook online kunnen opzeggen

| Nieuwsbericht

Hebt u online een abonnement afgesloten voor bijvoorbeeld een krant, tijdschrift of loterij? En wilt u uw abonnement opzeggen? Dan mogen aanbieders van deze abonnementen dat niet onnodig moeilijk maken. De regel is: hebt u online een abonnement afgesloten? Dan moet u dit online kunnen opzeggen.

Onderzoek van de ACM

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzocht 9 bedrijven die online kranten, tijdschriften en loterijen aanbieden. De bedrijven hielden zich allemaal niet aan de regels voor het opzeggen van het abonnement. Sommige bedrijven gaven geen mogelijkheid om het abonnement online op te zeggen. Andere bedrijven maakten dit veel te lastig. Deze ACM heeft de bedrijven hierop aangesproken. En controleert of de bedrijven zich aan de regels gaan houden. De bedrijven hebben gezegd dat ze het online opzeggen makkelijker zullen maken.

Abonnement online opzeggen: hoe doe ik dat?

Sloot u het abonnement online af? Dan moet u het ook online kunnen opzeggen, bijvoorbeeld via de website of door het sturen van een e-mail. Het bedrijf mag niet van u eisen dat u langskomt om uw abonnement op te zeggen. Of dat u hiervoor belt, zodat het bedrijf u nog een aanbod kan doen.

Het bedrijf mag u natuurlijk wel éxtra manieren bieden om uw abonnement op te zeggen.

Denkt u dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt?

Meld het bij ons. ACM ConsuWijzer is het consumentenloket van de ACM. Uw melding helpt ons om te zien waar wij iets aan moeten doen.