Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Hartelijk dank voor uw klacht over een informatienummer

Hartelijk dank voor het indienen van uw klacht over een informatienummer. Hieronder leggen wij uit wat er met uw klacht gebeurt. En wat u zelf kunt doen als u vindt dat een informatienummer wordt misbruikt.

Wat gebeurt er met uw klacht?

Met uw klacht geeft u informatie die belangrijk is voor de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De ACM kan uw individuele klacht niet oplossen. Maar gebruikt hem om te onderzoeken of bedrijven zich aan de wet houden. Houdt een bedrijf zich niet aan de regels voor informatienummers? Dan kan het van de ACM een waarschuwing krijgen. Ook kan de ACM er voor zorgen dat het nummer niet meer gebeld kan worden. U kunt het op de website van ACM ConsuWijzer lezen als dat gebeurt. Tot die tijd kunnen wij u geen informatie geven over lopende onderzoeken. U krijgt dus geen persoonlijk bericht na het invullen van het klachtenformulier.

Hebt u persoonlijk advies nodig over uw situatie?

Dan kunt u het algemene klachtenformulier invullen of telefonisch contact met ons opnemen.

Meer informatie over misbruik van informatienummers

Lost ACM ConsuWijzer uw individuele probleem met een bedrijf op?

Wij geven u praktisch advies over uw rechten als consument. En vertellen u welke stappen u kunt nemen. U weet dan hoe u zelf uw recht kunt halen. Wij en de toezichthouders lossen uw probleem met een bedrijf dus niet voor u op. In Nederland zijn er namelijk speciale instanties die u daarbij kunnen helpen. Wij kunnen u helpen de juiste instantie voor uw probleem te vinden.

Meld uw klacht bij ACM ConsuWijzer

Vindt u dat de eigenaar van een informatienummer dit telefoonnummer nog steeds misbruikt? Dien dan opnieuw een klacht in bij ons. Dat kan met ons klachtenformulier. Wij geven uw klacht door aan toezichthouder ACM. Deze kan uw klacht gebruiken voor eventueel onderzoek naar het informatienummer. Dankzij uw melding weten ze waar het misgaat in de markt.