Iets vragen of melden?

Extra garantie bijkopen?

Soms kunt u bij een product garantie kopen. Dit lijkt handig, maar het is meestal niet nodig. U hebt namelijk volgens de wet ook zonder bijgekochte garantie recht op een goed product. Is het product niet goed? Dan moet de verkoper zorgen voor een reparatie of een nieuw product. Het is dus meestal niet nodig om garantie te kopen.

Wat zijn de voordelen van garantie bijkopen?

Het kan soms toch handig zijn om garantie bij te kopen. Dat is zo als u meer krijgt dan uw rechten uit de wet. Een voorbeeld: uw product gaat na vier jaar kapot en is niet meer te repareren. Hebt u garantie bijgekocht? Dan hebt u recht op een nieuw product. Hebt u geen garantie bijgekocht? Dan kan de verkoper na vier jaar zeggen dat hij u niet gratis een nieuw product wil geven. U hebt dan wel het recht om geld terug te vragen. Maar u kunt niet alles terugvragen na vier jaar.

Een ander voordeel van bijgekochte garantie is dat u niet hoeft aan te tonen hoe het product is kapot gegaan. Bij het recht op een deugdelijk product geldt dit alleen voor de eerste zes maanden. Daarna moet u het wel zelf bewijzen. Tijdens de bijgekochte garantieperiode hoeft dit dus niet.

Soms is het dus voordeliger om garantie te kopen. Lees de voorwaarden voordat u garantie koopt. Dan kunt u zien wat u wel en niet krijgt.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Het is momenteel erg druk. Wilt u snel antwoord op uw vraag? App of bel ons.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer