Iets vragen of melden?

Voorbeeldbrief - Klacht over de hoogte van het termijnbedrag energie

U kunt uw brief ook per e-mail versturen met eventueel een ontvangst- en leesbevestiging. Maar soms is het verstandig om een aangetekende brief te sturen.

Bekijk deze brief:

Afzender

[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]
[Telefoonnummer]
[E-mail]

Aan

[Naam energiebedrijf]
[Adres]
[Postcode en plaats]
[E-mail]

[Woonplaats, datum]

Onderwerp: Klacht over de hoogte van het termijnbedrag

Geachte heer of mevrouw,

Op [invullen: datum] heb ik de rekening voor het termijnbedrag van [invullen: bedrag] ontvangen. Ik heb een klacht over de hoogte van het termijnbedrag. Met deze brief verzoek ik u om het termijnbedrag [maak een keuze: te verhogen/te verlagen].

Wat is het probleem?

Het termijnbedrag is [maak een keuze: te hoog/te laag] vastgesteld, omdat.. [leg uit waarom u vindt dat het termijnbedrag gewijzigd moet worden, bijvoorbeeld omdat u meer energie gaat verbruiken vanwege de aanschaf van nieuwe apparaten].

Wat verwacht ik van u?

Ik verzoek u om het termijnbedrag [maak een keuze: te verhogen naar/te verlagen tot] [invullen: gewenste bedrag per maand]. En ik verzoek u vriendelijk om binnen 4 weken op mijn verzoek te reageren. Uw reactie zie ik graag [maak een keuze: per e-mail/brief] tegemoet.

[naar keuze toevoegen:]

Biedt u geen oplossing?

Dan overweeg ik om mijn klacht voor te leggen aan [maak een keuze: de geschillencommissie/rechter]. Ik vertrouw erop dat het zover niet hoeft te komen.

Met vriendelijke groet,

[Uw naam en handtekening]

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer