ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Brievenbussen en postkantoren

PostNL verwijdert een brievenbus in de buurt. Mag dat?

PostNL mag zelf bepalen of ergens een brievenbus bijkomt of weggaat. Hierbij moet PostNL zich wel houden aan regels over het verdelen van de brievenbussen.

In woonplaatsen met meer dan 5000 inwoners moet altijd binnen een straal van 1000 meter een brievenbus staan. Daarbuiten moet binnen een straal van 2500 meter een brievenbus staan. Het gaat om de afstand gemeten in een rechte lijn van uw woning naar de brievenbus.

Wilt u weten waar de voor u dichtstbijzijnde brievenbus is? Kijkt u dan op de website van PostNL .

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) controleert of PostNL zich houdt aan de spreidingseisen voor brievenbussen.

Wat kan ik doen als ik een klacht heb over het verdwijnen van een brievenbus?

Hebt u een klacht over het verdwijnen van een brievenbus in uw buurt? Meldt u dit dan bij PostNL. PostNL kan u dan uitleg geven waarom de brievenbus is verwijderd of verplaatst. U kunt bijvoorbeeld bellen met de klantenservice of een brief schrijven.

Komt u er samen niet uit?

Dan kunt u op een andere manier uw recht halen. En u kunt het probleem bij ons melden. ACM ConsuWijzer is een onderdeel van de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En waar wij iets aan moeten doen.

Zie ook