Nieuwsbericht

Vragen over uw belastingaangifte? Pas op voor dure doorverbinddiensten

19-03-21nieuwsbericht

De meeste mensen doen ieder jaar belastingaangifte. Dit jaar kan dat tot 8 mei. Hebt u vragen over uw belastingaangifte? Bel dan direct met de BelastingTelefoon via 0800-0543. Dit is het gratis telefoonnummer van de Belastingdienst. Let op voor dure doorverbinddiensten. Dit zijn diensten die u doorverbinden met een ander nummer. U betaalt daarvoor. Ook nadat u bent doorverbonden met een gratis nummer.

Poppetje met telefoon in de hand

Wat is een doorverbinddienst?

U zoekt op internet een telefoonnummer van een organisatie. Vaak vindt u bovenaan in de zoekresultaten het telefoonnummer van een doorverbinddienst. Een doorverbinddienst verbindt u door met de organisatie die u zoekt. Let goed op. Bellen via een doorverbinddienst kost u veel geld.

Wat gebeurt er als ik bel via een doorverbinddienst?

Stel, u belt via een doorverbinddienst naar de BelastingTelefoon. Bellen naar de BelastingTelefoon is gratis voor u. Maar u moet wel extra kosten betalen aan de doorverbinddienst. U betaalt soms tot 1 euro per minuut voor een telefoongesprek aan de doorverbinddienst.

Hoe weet ik of ik via een doorverbinddienst bel?

Zoekt u een telefoonnummer op internet? Klik niet zomaar op het eerste zoekresultaat. Vaak zijn de eerste zoekresultaten advertenties van doorverbinddiensten. Begint het telefoonnummer met 0906 of 18? Dan belt u naar een doorverbinddienst. U betaalt dan extra belkosten.

Doorverbinddiensten mogen u niet misleiden. De bedrijven moeten u vooraf duidelijk laten weten wie zij zijn en dat zij u doorverbinden. En dat u daar extra voor moet betalen, ook nadat u bent doorverbonden. Dit moet duidelijk zijn in de advertenties op het internet, op hun websites en aan het begin van een telefoongesprek.

Bellen naar 0800-nummers is altijd gratis

Belt u naar een nummer dat begint met 0800? Dan is het gesprek gratis. Het telefoonnummer van de BelastingTelefoon begint met 0800. U betaalt dus niets voor een telefoongesprek met de BelastingTelefoon als u 0800-0543 belt.

Tip: ga naar de website van de organisatie die u wilt bellen. Zoek op de website naar het telefoonnummer. Bel dit telefoonnummer om hoge kosten te vermijden.