Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Vragen over uw belastingaangifte? Pas op voor dure doorverbinddiensten

| Nieuwsbericht

De meeste mensen doen ieder jaar belastingaangifte. Dit jaar kan dat tot 8 mei. Hebt u vragen over uw belastingaangifte? Bel dan direct met de BelastingTelefoon via 0800-0543. Dit is het gratis telefoonnummer van de Belastingdienst. Let op voor dure doorverbinddiensten. Dit zijn diensten die u doorverbinden met een ander nummer. U betaalt daarvoor. Ook nadat u bent doorverbonden met een gratis nummer.

Wat is een doorverbinddienst?

U zoekt op internet een telefoonnummer van een organisatie. Vaak vindt u bovenaan in de zoekresultaten het telefoonnummer van een doorverbinddienst. Een doorverbinddienst verbindt u door met de organisatie die u zoekt. Let goed op. Bellen via een doorverbinddienst kost u veel geld.

Wat gebeurt er als ik bel via een doorverbinddienst?

Stel, u belt via een doorverbinddienst naar de BelastingTelefoon. Bellen naar de BelastingTelefoon is gratis voor u. Maar u moet wel extra kosten betalen aan de doorverbinddienst. U betaalt soms tot 1 euro per minuut voor een telefoongesprek aan de doorverbinddienst.

Hoe weet ik of ik via een doorverbinddienst bel?

Zoekt u een telefoonnummer op internet? Klik niet zomaar op het eerste zoekresultaat. Vaak zijn de eerste zoekresultaten advertenties van doorverbinddiensten. Begint het telefoonnummer met 0906 of 18? Dan belt u naar een doorverbinddienst. U betaalt dan extra belkosten.

Doorverbinddiensten mogen u niet misleiden. De bedrijven moeten u vooraf duidelijk laten weten wie zij zijn en dat zij u doorverbinden. En dat u daar extra voor moet betalen, ook nadat u bent doorverbonden. Dit moet duidelijk zijn in de advertenties op het internet, op hun websites en aan het begin van een telefoongesprek.

Bellen naar 0800-nummers is altijd gratis

Belt u naar een nummer dat begint met 0800? Dan is het gesprek gratis. Het telefoonnummer van de BelastingTelefoon begint met 0800. U betaalt dus niets voor een telefoongesprek met de BelastingTelefoon als u 0800-0543 belt.

Tip:

ga naar de website van de organisatie die u wilt bellen. Zoek op de website naar het telefoonnummer. Bel dit telefoonnummer om hoge kosten te vermijden.