Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Vanaf 1 juli 2019 verandert de Warmtewet. Wat betekent dat voor consumenten?

| Nieuwsbericht

Eén van de veranderingen is dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) meer maximumtarieven gaat vaststellen. De ACM bepaalt ieder jaar de maximumtarieven voor de levering van warmte. Er komen nu ook maximumtarieven voor de levering van lagere temperaturen. En maximumtarieven voor koeling in combinatie met warmte.

Verder zijn er straks maximumtarieven voor zogenaamde afleversets. Deze apparaten zijn nodig om geleverde warmte om te zetten in de goede temperatuur. Nu moet de huurprijs hiervan nog redelijk zijn, en dat zorgt soms voor vragen.

Door deze nieuwe tarieven is de consument straks beter beschermd. De nieuwe tarieven worden vóór elk nieuwe kalenderjaar bekend gemaakt.

Verhuurders en VvE's

Huurt u een woning met warmte, of hebt u een huis en levert uw VvE warmte in uw woning? Verhuurders en VvE's vallen niet meer onder de Warmtewet. Maar u bent nog steeds beschermd. Als u huurt, kunt u bij vragen en geschillen over warmte naar de Huurcommissie. Bent u lid van een VvE? Dan hebt u zelf inspraak over het verwarmen van uw huis of gebouw.