Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Onderhandel over de prijs van auto-onderhoud

| Nieuwsbericht

Heb jij een auto? Dan weet je dat de service en het onderhoud daarvan best prijzig kunnen zijn. Vraag jij je garage wel eens waarom dat zo duur is? Dan krijg je misschien te horen dat deze prijs landelijk is bepaald door de importeur. Of dat garages vaste prijzen hanteren. Maar dat is een misverstand.

Importeurs, bijvoorbeeld Renault, Volkswagen of Volvo, mogen garages uiteraard wel een adviesprijs geven voor auto-onderhoud. Deze prijzen publiceren zij vaak ook op hun website. Daarmee kun jij als autokoper inschatten hoeveel de auto ongeveer gaat kosten aan onderhoud. Maar garages mogen gerust van die adviesprijs afwijken. En hun diensten voor een lagere prijs aanbieden om klanten te trekken.

Wat kun je doen?

Krijg jij van je garage te horen dat hij zich aan zo'n adviesprijs moet houden? Onthoud dan dat niet zo is, en onderhandel over de prijs. Of vraag een offerte op bij een andere garage.