Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Nu ook duidelijke prijzen bij Bo-Rent

| Nieuwsbericht

Bo-Rent heeft na opmerkingen van de ACM zijn prijzen aangepast. Bo-Rent verhuurt auto's en bouwmaterialen. Levert een bedrijf producten aan consumenten? Dan moeten de prijzen inclusief BTW worden vermeld. Eerst vermeldde Bo-Rent zijn prijzen zonder BTW. Nu vermeldt Bo-Rent zijn prijzen inclusief BTW.

Wat was er mis met de prijzen van Bo-Rent?

Op de website van Bo-Rent stonden prijzen zonder BTW. Voor consumenten kwam de BTW bij het afrekenen er nog bij. Bo-Rent heeft zijn website aangepast. Nu geef je eerst aan of je consument of ondernemer bent als je op de website van Bo-Rent komt. Als consument zie je dan de prijzen inclusief BTW. Daarmee krijg je duidelijke prijzen.

Wanneer zijn prijzen duidelijk voor de consument?

Een prijs is duidelijk wanneer alle onvermijdelijke kosten zijn opgeteld. Dat houdt in alle kosten die je in ieder geval moet betalen. Een consument moet altijd BTW betalen. Daarom moet dat ook worden aangegeven in de prijs. Alleen voor bedrijven is het handig om de prijzen zonder BTW te zien. Voor consumenten is het juist goed om te weten wat ze echt kwijt zijn voor een product. Daarom is het belangrijk dat de prijzen die in de advertenties staan zo compleet mogelijk zijn. Je kunt nu op de site aangeven of je consument of ondernemer bent.

Duidelijke tarieven en voorwaarden zijn belangrijk voor de consument. Je kunt dan beter vergelijken en keuzes maken.