Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

NieuweStroom en easyEnergy moeten energienota op tijd versturen naar klanten

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) dwingt energieleveranciers Nieuwestroom en easyEnergy om hun jaarrekeningen en eindafrekeningen op tijd naar hun klanten te versturen. Ook moeten ze hun administratie op orde krijgen. Doen ze dit niet? Dan kan de ACM hun leveringsvergunning intrekken.

Consumenten moeten hun jaarrekeningen en eindafrekeningen op tijd krijgen. Zo kunnen ze zien hoeveel geld ze nog moeten betalen, of hoeveel ze terugkrijgen. En consumenten kunnen belangrijke beslissingen maken over hun energiegebruik. Bijvoorbeeld of zonnepanelen in kosten schelen. En of het zin heeft om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Wat doen de bedrijven verkeerd?

Nieuwestroom en easyEnergy sturen hun jaarrekeningen en eindafrekeningen niet op tijd naar hun klanten. Consumenten moeten de jaarrekening binnen 8 weken na afloop van het jaar krijgen. En de eindafrekening binnen 6 weken na einde van het contract.

Leveringsvergunning

Elke energieleverancier aan consumenten heeft een leveringsvergunning nodig. De ACM geeft die vergunningen uit. Ook let de ACM erop dat energieleveranciers zich aan de afspraken/voorwaarden houden.

De ACM heeft de leveringsvergunning van NieuweStroom en easyEnergy aangepast. Er staat nu in dat de leveranciers hun rekeningen op tijd naar klanten moeten versturen.