Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Nederland 'op rood'. Wat betekent dat voor uw vakantie?

| Nieuwsbericht

Wat betekent het voor uw vakantie nu Nederland rood is op de Europese coronakaart?

Dat hangt af van uw bestemming, want ieder land mag zelf zijn maatregelen bepalen. Bijvoorbeeld een quarantaine, een negatieve PCR-test (coronatest) of bewijs dat u volledig bent gevaccineerd. Maar een land kan ook bepalen dat Nederlanders het land helemaal niet meer in mogen. Dat heet een inreisverbod.

Pakketreis

Hebt u een pakketreis geboekt, maar kunt u door een inreisverbod niet meer naar uw bestemming? Dan kan uw reisaanbieder de reis waarschijnlijk niet uitvoeren. Als de reisaanbieder uw pakketreis annuleert, hebt u recht op een aangepaste reis, omboeking of terugbetaling van uw geld.

Wilt u de pakketreis zelf annuleren? Dan gelden de annuleringsvoorwaarden. Mogelijk krijgt u maar een deel van uw geld terug. Neem daarom eerst contact op met de reisaanbieder om uw situatie te bespreken.

Losse vliegreis of losse accommodatie

Hebt u een losse vliegreis geboekt? Of een losse accommodatie? Dan ligt het aan de voorwaarden van uw boeking of u bijvoorbeeld kunt omboeken. Lees de voorwaarden en neem hierover contact op met de luchtvaartmaatschappij of met de accommodatie.