Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Nieuwsbericht

Denk mee over ons werk!

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat de komende 2 jaar extra letten op uw rechten bij online keuzes en duurzame producten.

Keuzes als u online winkelt

We zien steeds vaker dat bedrijven consumenten online proberen te verleiden. Dat doen zij met allerlei technieken. Dat kan misleidend zijn. Wij gaan dit soort praktijken extra in de gaten houden.

Zoekt u bijvoorbeeld online naar een hotelkamer? Dan bepaalt de website welke zoekresultaten u te zien krijgt. En dat zijn niet altijd de kamers die het beste passen bij wat u zocht. De volgorde van de kamers bepaalt wel vaak uw uiteindelijke keuze.

Duurzame producten

Hoe maakt u uw woning duurzaam? Naar welke groene energiebronnen schakelt u over? En wat zijn dan de kosten? Veel mensen vinden duurzame energie belangrijk. Steeds meer bedrijven zeggen dat hun producten of diensten bijdragen aan een beter klimaat. Maar hoe weet u of dat klopt?

Informatie moet kloppen en duidelijk zijn. Zo kunt u goede en groene keuzes maken. Wij gaan extra voorlichting geven over goede informatie. Zien we dat de informatie van bedrijven niet klopt? Dan kunnen we besluiten om onderzoek te doen en bijvoorbeeld een boete uitdelen.

Deel uw tips

Hebt u ideeën over deze thema's? Vindt u bijvoorbeeld dat wij op iets specifieks moeten letten? Of wilt u ons laten weten dat een bedrijf zich niet aan de regels houdt? Bijvoorbeeld omdat er sprake is van online misleiding? Dan horen wij dat graag.

Van 3 tot 17 december 2019 vertellen wij online meer over de onderwerpen op onze agenda voor de komende 2 jaar. U kunt uw kennis, ervaring en tips met ons delen via LinkedIn, Twitter en Facebook. Of stuur een e-mail naar ACMAgenda@acm.nl.

Meer informatie over de ACM Agenda 2020-2021