Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Boete voor meubelverkoper Seats and Sofas voor misleidende kortingen

| Nieuwsbericht

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Seats and Sofas een boete opgelegd van 350.000 euro voor het misleiden van consumenten met nepkortingen. In hun huis-aan-huisfolders adverteerden ze met hoge kortingen, maar deze kortingen waren nep. De 'van'-prijs die in de folder stond was nooit gerekend. Ook ontbraken prijskaartjes aan meubels in de winkels.

De ACM legt hiervoor een hoge boete op omdat consumenten hierdoor zijn misleid. Zij dachten een flink prijsvoordeel te krijgen, maar dat was niet zo. Dit is erg, omdat de prijs een van de belangrijkste elementen is waar consumenten naar kijken als ze iets kopen. Bij een hoge korting voelt het alsof er sprake is van een buitenkansje. Daarom is het belangrijk dat de korting ook echt is.

Ook stonden er geen prijskaartjes bij meubels in de winkels. Er waren wel prijslijsten. Maar alleen met behulp van een verkoper kon je als consument achterhalen wat het meubel dat in de showroom stond precies kostte. Dit mag niet. Bij alle meubels moet een prijskaartje staan, zodat consumenten zelf hun keuze kunnen maken zonder hulp.