Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Advertenties voor doorschakeldiensten moeten duidelijker

| Nieuwsbericht

ConsuWijzer kreeg meldingen over misleidende advertenties voor doorschakeldiensten. De advertenties verschijnen vaak in de lijst met zoekresultaten in uw zoekmachine. De telefoonnummers in de advertenties lijken van de organisatie te zijn die u zoekt. Maar dat is niet zo. Het telefoonnummer schakelt u door en u betaalt extra. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat de aanbieders van misleidende doorschakeldiensten aanpakken. Het moet duidelijk zijn wie het telefoonnummer aanbiedt en wat het kost als u het nummer belt.

Hoe herkent u een doorschakeldienst?

Zoekt u online een telefoonnummer van een organisatie of bedrijf? Dan staan telefoonnummers van doorschakeldiensten vaak tussen de zoekresultaten. Dit zijn 090x ? en 18xy-nummers, waarvoor u extra betaalt. De dienst verbindt u door met de organisatie die u eigenlijk wilt spreken. Ook tijdens het telefoongesprek blijft u doorbetalen aan de doorschakeldienst. Bekijk daarom ook de andere zoekresultaten en vergelijk de kosten van de telefoonnummers. Organisaties en bedrijven hebben meestal een eigen nummer dat u kunt bellen zonder extra kosten.