Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

ACM: Telecomaanbieders moeten zich bij roaming aan de regels houden

| Nieuwsbericht

Gebruikt u uw mobiele telefoon in het buitenland? Dan bent u aan het roamen. Sinds juni 2017 gelden er regels voor roamingtarieven binnen de Europese Unie (EU). Consumenten moeten in elk EU-land hun mobiele telefoon kunnen gebruiken zoals ze thuis gewend zijn. Tegen dezelfde kosten, maar bijvoorbeeld ook met dezelfde snelheid.

Aanbieders houden zich niet aan de regels

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat telecomaanbieders zich niet altijd aan de regels houden. Ze bieden bijvoorbeeld geen 4G in het buitenland terwijl dat vaak technisch wel mogelijk is. Dat mag niet. Hebt u thuis 4G? Dan moet u dat in het buitenland ook krijgen als er 4G beschikbaar is. Met een lagere internetsnelheid dan 4G is het bijvoorbeeld niet mogelijk om zonder problemen Netflix te bekijken.

De ACM geeft telecomaanbieders 4 weken de tijd om te zorgen dat ze zich aan de regels houden. Ze moeten dit nog voor de start van de voorjaarsvakantie oplossen.

Roamt u in het buitenland niet op 4G? Neem dan contact op met uw telecomaanbieder.