Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

ACM dwingt webwinkel TI-84shop op tijd te leveren en terug te betalen

| Nieuwsbericht

Webwinkel TI-84shop moet binnen 14 dagen terugbetalen als klanten gebruik maken van hun bedenktijd. Ook moet het bedrijf duidelijk laten weten wat de levertijd is en de bereikbaarheid van de klantenservice verbeteren. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) eist dit nadat er veel klachten binnen kwamen bij ACM ConsuWijzer.

Webwinkel TI-84shop verkoopt verschillende elektronische consumentenproducten, zoals de spelcomputer Playstation 5. Consumenten klaagden bij de ACM dat TI-84shop niet duidelijk was over de levertijden, niet op tijd terugbetaalde en niet bereikbaar was. Ook kregen consumenten een verkeerd beeld van de webwinkel, omdat zij op onafhankelijke reviewsites negatieve reviews blokkeerde zodat alleen positieve reviews te lezen waren.

De webwinkel moet nu binnen 14 dagen terugbetalen als klanten gebruik maken van hun bedenktijd, duidelijk laten weten wat de levertijd is en de bereikbaarheid van de klantenservice verbeteren. Doen ze dit niet? Dan moeten ze vanaf 7 november 2023 een dwangsom betalen van 25.000 euro per week met een maximum van 250.000 euro.