Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Bedankt voor uw melding over een online platform of dienst

Bedankt voor het bevestigen van uw melding. Wij hebben de gegevens goed ontvangen.

Met uw melding helpt u ons en vele anderen. Want hoe meer meldingen wij krijgen, hoe beter wij ertegen kunnen optreden. Zeker als het om dezelfde afzenders gaat. Bovendien heeft u ons bewijsmateriaal geleverd, wat voor ons onderzoek heel belangrijk is. Wij waarderen het daarom enorm dat u deze moeite heeft genomen.

Hoe gaat het nu verder?

We bekijken uw melding. Het kan zijn dat u een melding heeft gedaan in het kader van een mogelijke overtreding van de Digital Services Act (DSA). Wij zijn in dat geval nog niet bevoegd om uw melding inhoudelijk te beoordelen. In de loop van 2024 wordt de ACM aangewezen als toezichthouder op de DSA.

In de tussentijd is de ACM aangewezen als ‘bevoegde autoriteit’, wat betekent dat we al wel enkele handelingen kunnen uitvoeren, zoals het ontvangen en doorsturen van meldingen naar bijvoorbeeld de Europese Commissie of andere toezichthouders binnen de Europese Unie.

Meldingen helpen ons om te zien welke aanbieders zich niet aan de regels houden. Uw melding kan een belangrijk signaal zijn voor ons. Daarom registreren wij de melding die u met ons deelt.

Wilt u een vervolgmelding doen? Of een nieuwe melding? Gebruik hiervoor het meldformulier.