Voorbeeldbrief - Ongewenst geadresseerd reclamedrukwerk

U kunt uw brief ook per e-mail versturen met eventueel een ontvangst- en leesbevestiging. Maar soms is het verstandig om een aangetekende brief te sturen.

Voorbeeldbrief:

Afzender

[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]
[Telefoonnummer]
[E-mail]

Aan

[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]
[E-mail]

[Woonplaats, datum]

Onderwerp: Ongewenst geadresseerd reclamedrukwerk

Geachte heer of mevrouw,

Ik stuur u deze brief omdat ik regelmatig geadresseerd reclamedrukwerk van uw bedrijf op mijn adres krijg. Ik vind dat niet nodig en wens geen geadresseerd reclamedrukwerk meer van u te ontvangen.

Hoe is dit wettelijk geregeld?

In artikel 14 van de Code brievenbus reclame staat dat u zo spoedig mogelijk moet voldoen aan een verzoek van een ontvanger om geen reclame meer te ontvangen. Ook mag u persoonsgegevens niet meer gebruiken voor reclame of goede doelen na een verzoek daartoe. Dit staat in artikel 41 van de Wet bescherming persoonsgegevens.

Wat verwacht ik van u?

Ik maak gebruik van mijn recht van verzet en verzoek u om mij per direct geen reclame meer toe te sturen. Daarnaast verzoek ik u om mijn persoonsgegevens niet meer te gebruiken voor reclame of goede doelen. Graag verneem ik binnen 4 weken per [maak een keuze: e-mail/brief] van u welke maatregelen u hiervoor hebt genomen.

Met vriendelijke groet,

[Uw naam en handtekening]

Forward

Voorbeeldbrief downloaden

Vraag of klacht? Bel ons!

088 - 0 70 70 70

Ma-vr 08.30u-17.30u

Tarief 088-nummer