Iets vragen of melden?

Voorbeeldbrief - Ongewenst geadresseerd reclamedrukwerk

U kunt uw brief ook per e-mail versturen met eventueel een ontvangst- en leesbevestiging. Maar soms is het verstandig om een aangetekende brief te sturen.

Voorbeeldbrief downloaden

Voorbeeldbrief:

Afzender

[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]
[Telefoonnummer]
[E-mail]

Aan

[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]
[E-mail]

[Woonplaats, datum]

Onderwerp: Ongewenst geadresseerd reclamedrukwerk

Geachte heer of mevrouw,

Ik stuur u deze brief omdat ik regelmatig geadresseerd reclamedrukwerk van uw bedrijf op mijn adres krijg. Ik vind dat niet nodig en wens geen geadresseerd reclamedrukwerk meer van u te ontvangen.

Hoe is dit wettelijk geregeld?

In artikel 14 van de Code brievenbus reclame staat dat u zo spoedig mogelijk moet voldoen aan een verzoek van een ontvanger om geen reclame meer te ontvangen. Ook mag u persoonsgegevens niet meer gebruiken voor reclame of goede doelen na een verzoek daartoe. Dit staat in artikel 41 van de Wet bescherming persoonsgegevens. U kunt deze vinden op de website https://wetten.overheid.nl.

Wat verwacht ik van u?

Ik maak gebruik van mijn recht van verzet en verzoek u om mij per direct geen reclame meer toe te sturen. Daarnaast verzoek ik u om mijn persoonsgegevens niet meer te gebruiken voor reclame of goede doelen. Graag verneem ik binnen 4 weken per [maak een keuze: e-mail/brief] van u welke maatregelen u hiervoor hebt genomen.

Met vriendelijke groet,

[Uw naam en handtekening]

Voorbeeldbrief downloaden

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer