Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Voorbeeldbrief - Klacht aan postbedrijf over niet bezorgen pakket of brief

Hebt u een pakket of brief verstuurd? En is de redelijke bezorgtijd voorbij? Met onze voorbeeldbrief dient u een klacht in bij het postbedrijf.


Download voorbeeldbrief
Word document

Gebruikt u geen Word? Dan kunt u deze brief ook downloaden als:


Bekijk deze brief:

[uw naam]
[adres]
[postcode en woonplaats]
[telefoon]
[e-mail]

[naam postbedrijf]
[adres]
[postcode en plaats]

[plaats, datum]

Onderwerp: [brief / pakket] niet bezorgd

Geachte heer of mevrouw,

Op [verzenddatum] stuurde ik een [brief / pakket] op via uw bedrijf. De adresgegevens van de ontvanger zijn: [naam en adres ontvanger].

Wat is het probleem?

Tot op vandaag is [deze brief /dit pakket] niet bezorgd bij de ontvanger. Volgens uw algemene voorwaarden moet u [de brief / het pakket] binnen een redelijke termijn bezorgen. Deze redelijke termijn is voorbij. Ik dien daarom een klacht in. Ook wil ik dat u uw best doet om erachter te komen waar [de brief / het pakket] is gebleven.

Hoe is dit wettelijk geregeld?

Volgens artikel 7 van de Postwet moet u een klachtenregeling hebben voor ontvangers en verzenders van post. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) houdt toezicht op deze regels. U kunt de regels nalezen op www.acm.nl/postvervoersbedrijven.

Wat verwacht ik van u?

U houdt zich niet aan de afspraken. Daarom hoor ik graag waarom mijn verzonden [brief / pakket] niet is aangekomen bij de ontvanger. En ik wil weten wat u gaat doen om ervoor te zorgen dat de ontvanger [de brief / het pakket] nog gaat krijgen.

[deze alinea kunt u naar keuze toevoegen:]

Biedt u geen oplossing?

Als u niet reageert op mijn klacht, dan meld ik dit bij ACM ConsuWijzer, het consumentenloket van de ACM. [kunt u naar De Geschillencommissie of rechter, dan kunt u deze zin toevoegen:] En mogelijk leg ik mijn klacht voor aan [maak een keuze: De Geschillencommissie / de rechter]. Ik vertrouw erop dat het niet zo ver hoeft te komen.

Ik ontvang graag binnen vier weken uw reactie per [e-mail / brief].

Met vriendelijke groet,

[uw naam en handtekening]