ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Voorbeeldbrief - Niet eens met doorverwijzing (vervolgbrief)

Hebt u een probleem met een aankoop? En hebt u het bedrijf al om een oplossing gevraagd met een van onze andere voorbeeldbrieven? Maar stuurt het bedrijf u toch naar een ander? Met deze vervolgbrief zegt u dat het bedrijf het zelf moet oplossen.


Download voorbeeldbrief
Word document

Gebruikt u geen Word? Dan kunt u deze brief ook downloaden als:


Bekijk deze brief:

[uw naam]
[adres]
[postcode en woonplaats]
[telefoon]
[e-mail]

[naam ondernemer of bedrijf]
[adres]
[postcode en plaats]

[plaats, datum]

Onderwerp: klacht over aankoop

Geachte heer of mevrouw,

Op [datum] kocht ik van u een [naam product of dienst]. Het gaat om een [merknaam en type] met bestelnummer [noem ook het bestelnummer of referentienummer]. Ik kocht dit op website [naam website].

Wat is het probleem?

Ik heb een probleem met de aankoop.

[kies uw situatie:]

  • Het product is niet op tijd geleverd.
  • Het product is (te snel) kapot.
  • Ik wil het product terugsturen in de bedenktijd. [Leg het probleem uit, bijvoorbeeld: Maar u zegt dat ik het naar een bedrijf in het buitenland moet sturen. Hierdoor betaal ik hoge verzendkosten. Dit stond niet (duidelijk) op uw website.]
  • Ik heb niet gekregen wat er op uw website stond.
  • [iets anders]

Ik heb u al om een oplossing gevraagd. Zie mijn [e-mail / brief] van [datum] in de bijlage. Maar u lost het probleem niet op en stuurt mij naar een ander bedrijf. [Gebruik dus eerst een van onze andere voorbeeldbrieven om een oplossing te vragen. Stuur deze vervolgbrief pas als het bedrijf u daarna naar een ander stuurt. Voeg de eerste brief die u stuurde toe als bijlage.]

Hoe is dit wettelijk geregeld?

Volgens de wet sloot u met mij een overeenkomst. U staat namelijk op de website genoemd als verkoper van mijn aankoop. Er stond niet duidelijk bij dat ik voor dit probleem bij een ander bedrijf moet zijn. Dit betekent dat u verantwoordelijk bent om het probleem op te lossen. De Autoriteit Consument & Markt (de ACM) houdt toezicht op deze regels, zie www.acm.nl.

Wat verwacht ik van u?

Omdat wij een rechtsgeldige overeenkomst hebben, moet u uw verplichtingen nakomen. Ik verwacht daarom dat u het probleem oplost zoals ik u vroeg in mijn eerdere [e-mail / brief].

Biedt u geen oplossing?

Werkt u niet mee aan een oplossing, dan meld ik dit bij ACM ConsuWijzer, het consumentenloket van de ACM. [Kunt u naar De Geschillencommissie of rechter? Dan kunt u deze zinnen toevoegen:] En mogelijk leg ik mijn klacht voor aan [maak een keuze: De Geschillencommissie / de rechter]. Ik vertrouw erop dat het niet zo ver hoeft te komen.

Ik ontvang graag binnen twee weken uw oplossing per [e-mail / brief].

Met vriendelijke groet,

[Uw naam en handtekening]