Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Voorbeeldbrief - Betalingsregeling vragen voor rekening energie of warmte

Kunt u de energierekening of warmterekening niet betalen? Of wil uw leverancier u afsluiten van stroom, gas of warmte? Met onze voorbeeldbrief vraagt u om een betalingsregeling.


Download voorbeeldbrief
Word document

Gebruikt u geen Word? Dan kunt u deze brief ook downloaden als:


Bekijk deze brief:

[uw naam]
[adres]
[postcode en woonplaats]
[telefoon]
[e-mail]

[naam energieleverancier]
[adres]
[postcode en plaats]

[plaats, datum]

Onderwerp: betalingsregeling


Geachte heer of mevrouw,

Op [datum] kreeg ik van u een betalingsherinnering met het kenmerk [kenmerknummer]. U vraagt mij om te betalen vóór [betaaldatum op de rekening].

Wat is het probleem?

Helaas kan ik deze rekening niet op tijd betalen. De reden hiervoor is [schrijf kort op waarom u niet op tijd kunt betalen]. Daarom wil ik u graag een voorstel doen voor een betalingsregeling. Mijn voorstel is: [laat weten op welke datum u welk bedrag wilt betalen].

Wat verwacht ik van u?

Ik vraag u vriendelijk om te reageren op mijn voorstel voor de uiterste betaaldatum van [betaaldatum op de rekening]. Ik ontvang graag uw reactie per [e-mail / brief].

Gaat u niet akkoord?

Als u niet akkoord gaat met mijn voorstel, dan zal ik dit probleem voorleggen aan De Geschillencommissie Energie, via de verkorte procedure. Ik vertrouw erop dat het niet zover hoeft te komen.

Met vriendelijke groet,

[uw naam en handtekening]