Cookies toestemming

ACM ConsuWijzer gebruikt cookies alleen om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. We slaan geen persoonsgegevens op en delen geen data met derden.

Zorg en zorgverzekeringen

Hoe herken ik een goede vergelijkingssite voor verzekeringen?

Op vergelijkingssites kunt u snel zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Sommige sites geven kortingen die u ergens anders niet krijgt, ook niet bij uw zorgverzekering zelf. Gebruik dus meer dan 1 site en stel uzelf een aantal vragen.

Hoe uitgebreid kan ik mijn wensen invullen?

Vergelijkingssites zoeken het aanbod dat het beste past bij uw wensen. Hoe meer wensen u kunt invullen, hoe groter de kans dat het aanbod past. Controleer altijd of het aanbod dat bovenaan de zoekresultaten staat echt bij u past.

Vergelijkt de site genoeg verzekeringen?

Vergelijkingssites doorzoeken niet altijd alle verzekeraars en verzekeringen. Dat hoeft geen probleem te zijn. Zolang u maar weet wie en wat de site vergelijkt. Hoe meer verzekeringen, hoe meer u aan de vergelijking hebt. Let op: u vindt op vergelijkingssites geen collectieve verzekeringen.

Hoe maakt de site de vergelijking voor mij?

De ene site zet standaard de goedkoopste verzekering bovenaan. De andere site houdt rekening met méér dingen. Bijvoorbeeld of u naar uw eigen zorgaanbieder kunt. Maakt een site voor u niet duidelijk hoe de vergelijking precies gaat? Vraag u dan af of u wel via die site uw keuze wilt maken.

Waaraan verdient de vergelijkingssite?

Sommige vergelijkingssites verdienen aan de verzekeringen die bezoekers er afsluiten. Dat hoeft geen probleem te zijn. Vergelijkingssites moeten u wel duidelijk vertellen waaraan ze verdienen. Dan kunt u zelf bepalen wat u daarvan vindt.

Let op

Op sommige vergelijkingssites betalen zorgverzekeraars om bovenaan te komen. Dan moet u doorklikken, of verder omlaag scrollen, om alle resultaten te zien.

Zie ook