Iets vragen of melden?

Voorbeeldbrief - Telefonische verkoop, overeenkomst niet geldig (niet voldaan aan schriftelijkheidsvereiste)

U kunt uw brief ook per e-mail versturen met eventueel een ontvangst- en leesbevestiging. Maar soms is het verstandig om een aangetekende brief te sturen.

Bekijk deze brief:

Afzender

[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]
[Telefoonnummer]
[E-mail]

Aan

[Naam]
[Adres]
[Postcode en plaats]
[E-mail]

[Woonplaats, datum]

Onderwerp: niet voldaan aan het schriftelijkheidsvereiste, geen geldige overeenkomst

Geachte heer of mevrouw,

Op [datum] hebt u mij telefonisch benaderd met een aanbod voor [kies: het geregeld leveren van diensten/abonnement/levering van energie/gas/water/stadsverwarming]. Op [datum] ontving ik van uw bedrijf een [maak een keuze: contract/bevestiging/rekening] van een gesloten overeenkomst. Met deze brief wil ik u laten weten dat ik niet ben gebonden aan deze overeenkomst, omdat ik hiermee niet schriftelijk heb ingestemd.

Hoe is dit wettelijk geregeld?

Volgens de wet moet bij telefonische verkoop voor het geregeld leveren van diensten, een abonnement of de levering van energie, gas, water of stadsverwarming de consument schriftelijk instemmen met het aanbod. Is er geen schriftelijke toestemming van de consument? Dan is er geen rechtsgeldige overeenkomst tot stand gekomen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt toezicht op deze regels. Wilt u de regels nalezen? Kijkt u dan op de website van de ACM, www.acm.nl/telemarketing.

Wat verwacht ik van u?

Aangezien er geen rechtsgeldige overeenkomst is, betaal ik de rekening niet. Ik verwacht ook geen verdere rekeningen van uw bedrijf meer te ontvangen. Bent u van mening dat er wel sprake is van een rechtsgeldige overeenkomst? Dan verzoek ik u het bewijs daarvan aan mij toe te sturen.

[Is er al geleverd? Voeg dan de volgende alinea toe:]

U bent al begonnen met het leveren van de diensten. Ik vraag u om de verdere levering te stoppen. De diensten die u tot nu toe hebt geleverd zijn ongevraagd. Ik ben u hiervoor geen vergoeding verschuldigd.

Een bevestiging van u per [maak een keuze: e-mail/brief] zie ik graag binnen twee weken tegemoet.

Met vriendelijke groet,

[Uw naam en handtekening]

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur.

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer