Iets vragen of melden?

Voorbeeldbrief - Klacht ongewenste overstap energiebedrijf

U kunt uw brief ook per e-mail versturen met eventueel een ontvangst- en leesbevestiging. Maar soms is het verstandig om een aangetekende brief te sturen.

Voorbeeldbrief downloaden

Voorbeeldbrief:

Afzender

[Naam]
[Adres]
[Postcode en woonplaats]
[Telefoonnummer]
[E-mail]

Aan

[Naam 'nieuwe' energiebedrijf]
[Adres]
[Postcode en plaats]
[E-mail]

[Woonplaats, datum]

Onderwerp: Ongewenste overstap

Geachte heer of mevrouw,

Op [datum] zou er een overeenkomst met u zijn gesloten. Met deze brief laat ik u weten dat dit nooit de bedoeling is geweest. Ik wens nog steeds [weglaten wat niet van toepassing is: elektriciteit/gas] af te nemen van [naam van uw vorige energiebedrijf].

Wat verwacht ik van u?

Heeft u al een leverancieroverstap ingediend? Dan verzoek ik u vriendelijk om dit ongedaan te maken zonder bijkomende kosten. Ook verzoek ik u om ervoor te zorgen dat ik weer [weglaten wat niet van toepassing is: elektriciteit/gas] kan afnemen van [naam van uw vorige energiebedrijf] op basis van mijn oude contract. Bent u van mening dat er wel een contract met mij is afgesloten? Dan zie ik het bewijs daarvan graag tegemoet.

Voldoet u niet aan mijn verzoek?

Komt u niet binnen vier weken tegemoet aan mijn verzoek om de ongewenste overstap ongedaan te maken? Dan overweeg ik om mijn klacht voor te leggen aan de [maak een keuze: geschillencommissie/rechter]. Ik vertrouw erop dat het niet zo ver hoeft te komen.

Met vriendelijke groet,

[Uw naam en handtekening]

Voorbeeldbrief downloaden

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer