Taxitarieven

Wat kost een taxirit?

Elk taxibedrijf mag zelf beslissen hoe duur de taxiritten zijn. Maar de prijs moet wel onder een bepaald bedrag blijven. We noemen dit het maximumtarief. De overheid heeft de maximumtarieven vastgesteld. U kunt ze vinden op de website Rijksoverheid.nl.

Het taxitarief is een bepaald bedrag per kilometer. Dat is anders dan vroeger, toen betaalde u per minuut dat u in de taxi zat. Als u precies weet waar u heen moet, kunt u dus ook van tevoren laten berekenen hoeveel de taxirit kost.

Sommige taxibedrijven werken met een standaardprijs voor lange ritten. Bijvoorbeeld voor een rit naar Schiphol. Deze prijs staat dan op de taxi of in een advertentie. Als dat zo is, betaalt u deze prijs. En niet de prijs die op de meter staat. Zorg ervoor dat u dat duidelijk met de taxichauffeur hebt afgesproken voordat u vertrekt.

Hoe weet u wat het taxitarief is?

Taxi's moeten ervoor zorgen dat u de tarieven aan de buitenkant van de taxi kunt lezen. De meeste taxi's hebben een tarievenkaart achter hun raam. U moet deze kaart van minimaal vijf meter afstand kunnen lezen. Zo kunt u goed de verschillende tarieven vergelijken.

Forward

Basisinformatie

Vraag of klacht? Bel ons!

088 - 0 70 70 70

Ma-vr 08.30u-17.30u

Tarief 088-nummer