Iets vragen of melden?

De ondernemer verwijst naar zijn algemene voorwaarden. Hierin staat dat ik vervolgzendingen zou krijgen. Moet ik nu toch betalen?

De ondernemer mag niet alleen in zijn algemene voorwaarden aangeven dat u na het proefpakket vervolgzendingen krijgt. Dat is niet voldoende. Ook niet als u een vinkje hebt gezet op een website dat u de algemene voorwaarden hebt gelezen. Of als u hebt aangevinkt dat u akkoord ging met die voorwaarden.

Vervolgzendingen mogen niet verstopt staan in de algemene voorwaarden. De wet zegt dat dit duidelijk bij het aanbod moet worden vermeld. Zodat u daar bewust voor kunt kiezen. Heeft de ondernemer bij het aanbod niet duidelijk aangegeven dat u vervolgzendingen krijgt? Dan zit niet aan de vervolgzendingen vast. En hoeft u daar ook niet voor te betalen.

Test uw kennis van de regels: wel of niet besteld?

In deze video test Jeanine Janssen, Max Ombudsman, uw kennis van de regels. Hebt u in de genoemde situatie de vervolgzendingen volgens de wet wel besteld of niet besteld? Test uw kennis en klik in de video op het antwoord dat volgens u goed is.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer