De ondernemer verwijst naar zijn algemene voorwaarden. Hierin staat dat ik vervolgzendingen zou krijgen. Moet ik nu toch betalen?

De ondernemer mag niet alleen in zijn algemene voorwaarden aangeven dat u na het proefpakket vervolgzendingen krijgt. Dat is niet voldoende. Ook niet als u een vinkje hebt gezet op een website dat u de algemene voorwaarden hebt gelezen. Of als u hebt aangevinkt dat u akkoord ging met die voorwaarden.

Vervolgzendingen mogen niet verstopt staan in de algemene voorwaarden. De wet zegt dat dit duidelijk bij het aanbod moet worden vermeld. Zodat u daar bewust voor kunt kiezen. Heeft de ondernemer bij het aanbod niet duidelijk aangegeven dat u vervolgzendingen krijgt? Dan zit niet aan de vervolgzendingen vast. En hoeft u daar ook niet voor te betalen.

Test uw kennis van de regels: wel of niet besteld?

In deze video test Jeanine Janssen, Max Ombudsman, uw kennis van de regels. Hebt u in de genoemde situatie de vervolgzendingen volgens de wet wel besteld of niet besteld? Test uw kennis en klik in de video op het antwoord dat volgens u goed is.

Forward