Iets vragen of melden?

Ik heb ongevraagde vervolgzendingen gekregen, en er is zonder toestemming geld van mijn rekening afgeschreven. Wat kan ik doen?

Het kan zijn dat u bij uw aanmelding voor een gratis proefpakket uw bankrekeningnummer hebt doorgegeven. Of dat u hebt ingestemd met automatische incasso om de verzendkosten van het proefpakket van uw rekening af te schrijven. Of het kan zijn dat de ondernemer uw bankrekeningnummer heeft gekregen nadat u had betaald via een betaalsysteem.

De ondernemer kan uw bankrekeningnummer hebben gebruikt om ook het geld van de vervolgzendingen van uw rekening af te schrijven. Dit mag niet. De ondernemer mag alleen het bedrag waarvoor u toestemming hebt gegeven afschrijven. Hij mag uw bankrekeningnummer dus niet gebruiken om vervolgzendingen af te schrijven.

Geld laten terugstorten

De meeste bedragen die automatisch van uw rekening zijn afgeschreven, kunt u binnen 56 dagen laten terugstorten. Dit noemen we ook wel storneren of terugboeken.

Bedragen die zonder uw toestemming automatisch zijn afgeschreven kunt u ook door uw bank laten terugstorten. Dit doet u door bij uw bank melding doen van een zogenaamde onterechte incasso. Let op: dit moet wel binnen 13 maanden nadat het bedrag is afgeschreven.

Iets vragen of melden?

We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:30 uur

Bel ons

088 0 70 70 70

Mail ons

Ik wil iets vragen

Ik wil iets melden

Reactie binnen 6 werkdagen

App ons

06 52 52 70 06

Reactie binnen een uur

Over appen met ConsuWijzer