Internet: keuze, netneutraliteit en snelheid

Ik wil een telefoonaansluiting van KPN. Hoeveel mag het kosten?

Wilt u een aansluiting van KPN? Dan moet KPN dit voor u regelen. En de kosten van de aansluiting moeten redelijk zijn.

KPN moet in heel Nederland vaste telefonie leveren. Daarom  kunt u altijd aan KPN vragen om een aansluiting voor vaste telefonie. KPN mag niet weigeren. KPN mag wel kiezen welke aansluiting u krijgt. Is het bijvoorbeeld te duur om kabels bij u aan leggen? Dan mag KPN u op het mobiele netwerk aansluiten. Vaste telefonie wil zeggen dat u vanuit uw woning kunt bellen. Dat hoeft niet altijd via een vast netwerk te gaan.

Let op: u hebt meerdere keuzes. Wilt u bellen, internetten en televisie kijken? Dan hebt u niet altijd een aansluiting van KPN nodig. U hebt meerdere keuzes. Er zijn verschillende technieken mogelijk, elke techniek werkt met een andere aansluiting. Kan ik iedere telecomaanbieder kiezen die ik wil? En welke technieken zijn er?

Hoeveel geld mag KPN vragen voor de aansluiting?

KPN mag u vragen om bij de aansluiting een abonnement te nemen. Ook mag KPN geld vragen voor het aanleggen van uw aansluiting. Het bedrag moet wel redelijk zijn. Vraag altijd een offerte aan. Dan kunt u beter beoordelen of de kosten redelijk zijn.

Wat doe ik met een klacht over de aansluiting van KPN?

Rekent KPN te hoge kosten voor uw aansluiting? Of weigert KPN u aan te sluiten? Schrijf dan een brief of e-mail naar KPN. Vraag in uw brief om een oplossing vóór een bepaalde datum. Geef KPN een redelijke termijn. Schrijf ook welke vervolgstappen u neemt als KPN geen goede oplossing biedt.

Komt u er samen niet uit?

Dan kunt u op een andere manier uw recht halen. En u kunt het probleem bij ons melden.

ConsuWijzer is het consumentenloket van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Uw melding helpt ons om te zien welke bedrijven zich niet aan de regels houden. En waar wij iets aan moeten doen.

Let op: u kunt hier commentaar geven op onze website. Hebt u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.